hos läkaren.

Morgan fick utslag på hela kroppen i går kväll, så jag bestämde mig att jag ska ringa doktorn som i dag. Hade ändå ringt doktorn i dag om ett recept på hostmedicin. Ringde till vårdcentralen fick en tid kl 10.30 inte till vår dr dock men hans kolega. Mats tog kompledigt, så körde Mats Mojje till doktorn. Uslagen var för att han har virus i kroppen, men om det inte skulle gå över skulle vi kontakta dem igen. Det märks att Mojje är sjuk, simmiga och glansiga ögon och vill bara sova. Annars är han en väldigt energisk kille. Stackars mammas kille :-(

lill killen sjuk. :(

Ha en fortsatt trevlig helg.
Morgan har precis vaknat han har feber och hostar jättemycket, Han har sovit i 3 timmar. Han mår värkligen inte bra. Det började smått julaftons morgon han kunde knappt prata, men under dagen blev det lite bättre, men han kunde inte äta farmors goda köttbullar, som han älskar och sedan på kvällen var det som på morgonen igen och  feber på det.

Juldagen hos farmor och farfar (dansk julfrukost) Morgan säger att han har fortfarande har ont i halsen lite senare på kvällen och han börjar bli väldigt het och bara låg på soffan på ovanvåningen, som tur är hade vi alvedon med oss. Han fick i sig den och cirka efter 30 min piggnade han till lite men han var fortfarande simmig i ögonen och feberrosiga kinder, komm ner till mig och satt i mitt knä sn stund och jag kände värmen. Han fick inte ro till och somna för än bå bilfärden hem. Kläde av sig och somnade om.
Vaknade på natten och kom in till oss han var stekhet och så fick han alvedon igen.
I dag på morgonen så hade han fortfarande roslande hosta och feber.
Så jag ringde mamma och sa att vi inte kunde komma i dag (skulle har varit hemma hos dem och firat lite jul), men vi får ta det efter nyårshelgen.
Om det inte lägger sig så får vi åka till doktorn.


Julafton..

Ja..Julafton börjar bra, vaknade kl 5 så ligger Morgan och hostar så det roslar i halsen på honom. Mojje är dålig ingen feber dock, men har en fruktansvärd hosta och så har han ont i halsen.
Pauline vaknade och jag ammade henne, sedan mös vi alla 4 i vår säng, sedan gick Mojje in till sitt rum för och se om tomten hade lämmat ett paket.
Lycka..Morgan; Tomten hade varit här när jag har sovit. Han fick en film Bergans historier (Bilar) och bacugan.

Sedan i dag kommer Micke och Lizette och lämnar paket och så får Olivia sina paket och ca kl 14 ska vi vara hos svärisarna, så vi hinner titta på kalle anka. Sedan får vi se om tomten kommer och hälsar på.

God Jul alla och jag hoppas att ni får en underbar dag.

weeei....julafton i morgon.

Igår var vi i pulkbacken med Erik och hans mamma Maria. På väg dig höll vi på och bli påkörda av en bil. F*N var rädd och arg jag blev. Morgan och Erik hade jättekul och jag och Maria hade jättemyckt att prata om. Vi var ute tills våra fötter var helt iskalla (1 1/2 timme i -14 grader). Man var helt mör i kroppen på kvällen. Pauline sov hela natten från 18.45 till 7. Jag vaknade av att brösten var sprändfyllda, sedan hörde jag henne prata. Jag , Morgan och Pauline gick ner till stan köpte lite kläder till i morgon. Morgan ville ha en slips, hans slipsar är små så vi köpte en ny och så fick han en ny skjorta och ett par långkalsonger, som jag har letat efter hela hösten men de har varit slut överallt. Till Pauline en verka klänning med tyll och en body som han ska ha under. Morgan tyckte att klänningen var jättesöt. Morgan köpte en julklapp till Pauline. Sedan gick vi till Mac D och jag tog en bakad potatis. Mojje skulle missa och jag skulle byta på lillan. Medans vi stod där inne på wc, så är det någon som knackar på dörren och jag trodde att de knackar åt dörren brevid, efter 3:e gången så svarar jag och personen svarar om vi är klara snart med en arg röst. Efter ett litet tag gick vi ut och där stor en man med en sur blick. Jag sa att detta är en handikapps/ skötrums toalett. Blir man trött på folk. Men iallafall så i morgon är det julafton. God Jul.

visning..

Det var visning här i dag. Det var 5 sycken som kom, både äldre och i vår ålder.
De första två tackade nej (äldre par), de som var i vår ålder värkade vara intreserade. Hyresväden ska höra av sig på onsdag.
 
Ja ha..då kommer Mats hem om en liten stund. Han har börjat med att jobba skift igen (på en annan avd)och det tycker jag är tråkigt det var mysigt och ha honom hemma på kvällarna, men, men så nu får jag ha honom hemma varannan kväll och varannan morgon, men han arbetar inte helger men röda dagar jobbar han på, så på fredag borjar han kl 12 på dagen och slutar kl 6 på kvällen.

Då har Morgan jullov och jag och Morgan har mysat och Pauline med förståss.
Det är tänder på G, det är inte en utan två...där av att hon inte är som hon brukar. Feber, tuggar konstant, snorig. Hon har fruktansvärt ont, jag minns inte att Morgan var sådan, på honom märkte man bara att han fick lite feber. Men hon är ändå en glad liten sötnöt. Medans jag packade in svär föräldrarnas paket och mina föräldras paket, vände hon sig och denna gång såg jag det, sedan vände hon sig igen och då fick jag med det på ett kort, så efter 5 gånger så fick jag tillslut se att hon kan.

Imorgon ska jag och Morgan göra lite julgodis och ut i pulkbacken.


mitt lilla ♥ är sjuk..

Igår firade vi Lotta, hon fyllde år i torsdags.
Pauline var lite förkyld, hon snörvlade lite gran, men på kvällen fick hon feber 38,5 så hon fick en supp, kan vara tänder på gång, känns lite vast i tandköttet och i dag så hade hon lite feber men näsan rinner som en kran. När hon sover vill hon ha nappen och hon blir arg för att hon inte kan andas då, men hon ligger där och gosar in sig med snutten och musan ett gosedjur (liten mus med blommig klänning från ikea), sovit mycket har hon gjort och ändrat lite på tiderna.



Vi skulle ha varit på kalas i Svenshult. Emil (Mats kusinbarn) fyller år på onsdag den 22, men pga vädret och att Pauline är dålig så skippade vi det. Vi kommer att fira jul tillsammans och så får han sitt paket då istället.

Imorgon kommer det fler och tittar på vår lägenhet. Hoppas att det är någon som nappar, det är ganska jobbit. Känns som man är i vägen, när de går runt och tittar och så ställer de frågor till en, man vet inte riktigt vad man ska svara då och på vissa känns det som om de bara vill titta men är inte så värst intresserade.
Men vi får väll se i morgon.

Så är det Morgans sista dag på förskolan i morgon, sedan har han vinterlov och börjar inte föränn den 10 januari.
Sedan har Erik kommit hem, Morgans kompis som bor i Luxenburg (kom i dag). De ska fira jul här hemma. De har saknat varandra jättemycket, så då blir det mycket lek.

Vill också säga till Micke Grattis på födelsedagen och hoppas att du har haft en jättemysigt dag med många paket och tårta.

lite bilder från i dag..

Ja vad har man gjort i dag..?? Tvättat hur mycket som helst, gick igenom Morgans kläder.
Det som inte var med bilar och sådant på får Pauline ärva och resten ska jag skicka jag till Cameron, lillsysters knyte (han är 3 månader äldre än Pauline) en overål i ljusblå-grå, mössor, vantar ,byxor, bodies.
Morgan somnade lite efter 4 och vaknade vid 7, kunde inte väcka honom han var helt slut. Det är inte så konstigt han har vaknat mellan 6.15 och 6.30 i 3 dagar och så har vi varit ute i detta härliga snöväder + att Morgan har varit på förskolan. Så nu sover han ialla fall.

♥♥

Lite bilder från i dag..

 
vår lilla gran.              polly pollygrip.


stark är hon. Hon hade vänt sig från rygg till
mage utan att vi såg det.


är lite vajigt, men sitter själv med stöd.



vad knepigt.......

Vad knepigt jag kan inte logga in mig på min blogg via datorn..?! Jag kan just nu bara logga in via mobilen. I alla fall...igår tog vi upp tomtarna och då passade jag på att rensa lite bland jullådorna av 7 lådor (2 stora och 5 små) blev det 4 lådor kvar (2 stora och 2 små). Inte fel det tycker jag, så nu får man plats nere i källaren. Sedan kläde vi den lilla plast granen, det blev bara den lilla. Hade velat ha en riktig gran, men jag tål inte den vanliga och då får vi köpa en kungsgran eller en silvergran men de är så stora och svårt med plats, hade en förra året och vi fick flytta på en massa möbler för att den skulle få plats och vi fick knappt själva plats, så som sagt tog vi den lilla granen. Få lägga in bilder sedan på den, när jag kan logga in i datorn. Nu har lill sessan vaknat. Hej så länge.

Lucia...

Idag gick det bra att lämna Morgan på förskolan och det gick jättebra, inte så många barn på förskolan.

I kväll ska Morgan vara tomte på förskolan. Hoppas han vill vara med på lussetåget.



 Vi vill ha mera snö, det har töat lite så vi hoppas på att det ska komma mer.

mysfredag..

Massor har hunnits med i dag.. Varit nere i pulkbacken och inviga Morgans snow racer, bakat lussebullar och har mysfredag. Morgan har somnat, har tittat på idol, han fick digga till Jays musik. Pauline har vaknat och vill ha lite mat :-) .

Pauline vände sig....

Pauline vände sig från rygg till mage.
Gick ut till köket och tillbaka då hade hon rullat över och var på golvet, jag stod vid dörren och hon tittade på mig och log, som om hon tänkte 'titta jag kunde' ungefär.
Sedan gjorde hon lika dant några timmar senare.
Om det var en engåns grej eller om det var något som skulle bestå vet jag inte, iså fall får vi ta ner henne ett hack i sängen.

Morgan var på förskolan i går och de fick ett fall till (maginfluensa) så när jag hämtade honom sa jag att han inte skulle komma som i dag.
Han fick en tidig julklapp av farmor och farfar en snow racer. Farmor var här och lämnade den efter hon hade varit hos frissan. Så i morgon ska Morgan inviga den ska bli kul, han har sett att de stora grabbarna har sådana och så kan man själv få åka :).

♥♥♥♥

visning..

Idag så har det varit 2 par som har tittat på lägenheten och ikväll kommer det en till så vi får se vem som vill ha denna, sedan om ingen av dem vill ta lägenheten så blir det en extra visning.


Pauline provar....smakportion..

Pauline provade potatismos (egen mos)i dag och det verkade att hon gillade det, armarna fläcktade hejvilt. Hon fick tag i skeden och bara mölade in det i munnen, inget fotto blev taget.
Så hade vi svärisarna här på söndags stek, väldigt gott.

kidsen sover och nu ska jag krypa upp i soffan hos min man.


Pauline 4 månader.

Hon är stora tjejen♥ vet vad hon vill och är en riktig glad fis.

Mats jobbar extra i kväll på jobbet så det blir att jag och Morgan får titta på så mycket bättre själva med chips och läsk 'måndricka' (sprite).

mys, mys, mys.

♥♥♥

ute i pulkbacken...

ute i pulkbacken ♥

  

  

 ♥♥♥


hemma i dag..

Idag är Morgan hemma pga att det går maginfluensa på förskolan, (hans avddelning) vill inte att de får det.
Så vi hade lång frukost i morse och Morgan öppnade sin legokalender, ville öppna fler, men man får bara öppna en dag i taget.
Lill snäckan somnade för en stund sedan och Morgan sitter här brevid och gör en täckning till farmor.

Senare ska vi ner till pulkbacken och åka.

RSS 2.0