Shopping <3

Idag har jag och barnen varit på väla och shoppat. Morgan ville ha en fluga som sin morbror hade (när de var här) men hittade ingen röd, så det blev en svart. Ny skjorta och en finstickad tröja som han ska ha till nyår. Pauline fick lite strumpor, klänning (2 st på rea), inneskor (ballerina), diadem till sitt långa hår..ironi.. Böcker till barnen och en familje almenacka.
och till mig hittade jag ett par skor.

Träffade en gammal vän från H-stad, när vi fikade.


julen över..nu väntas det nya året ;)

Julen är över, två fulla dagar med släkt, barnen leker med sina julklappar och jag tänkte uppdatera mig lite.
Fick fina julklappar; öronhängen av min man, Lycktor som jag kan ha utomhus, tomte (utomhus) och en tomte som jag ska ha i trappen, kofta, choklad, presentkort på Väla. 
Blir en liten shoppingtur nu i mellandagarna.

Ha en underbar annandag jul:)

JULGRAN...

Var och köpte oss en härlig fin julgran. Nu är det inte långt kvar till Julafton... 

så får vi se vad   kommer med :)
//Edita

Härliga Lördag..

Mats har inventering på jobbet och barnen och jag har tittat på julkalendern, det var väldigt spännande... Idag ska vi till Kävlinge på kalas hos Lotta som hade födelsedag i går..svärmor hämtar oss kl 15 och Mats kommer när de är klara med inventeringen. //edita

Kransen.

För att vara förstagången som jag gjorde en dörrkrans är jag ganska nöjd :), Mats och barnen tyckte den var fin.



Här är vår fina ljusträd <3.


Lussefriandet på förskolan.....

De var inne som tur var för det blåste som attans..och regnade. Mats hann precis innan de började.
Fina var de i alla fall och jag blev så stolt över min kille han vågade stå framme från början till slut :-). Han har vuxit..♥ Pauline var med duktig förståss, såg mig inte förän vid slutet,(försökte inte synas) hon satt hos Malin.

Lite bilder ♥

  





//edita


LUCIA <3

Sitter på bussen och är på väg och hämta barnen. Ikväll ska de lussa för föräldrarna, då hoppas jag att vädret har lugnat ner sig...regn och blåst..:( vi ska vara ute. // Edita

Helgen ♥♥

I fredags var det julfest med jobbet på Mollbergs festen var lyckad och vi hade jättekul, mycket dans och personalen fick städa ut oss (vi som var kvar).

Lördag var det lussebullar som gällde...Morgan och Pauline hjälpte till ♥
  

Och idag har vi varit i granskogen och hämtat lite granris och lite kottar. Morgan och Pauline tyckte det var kul att vara i skogen. Morgan hittade en koja.

 

// edita


det snöar....

Tittar ut från arbetsfönstret och ser att det snöar...den första snö får man alltid lite pirr i magen... Det är vinter...Härligt. Undrar vad barnen tänker????Tomten??. //edita

Julgodis ♥♥ mumma...

****

Snöbollar..

 

Recept:

0,5 dl vispgrädde
1,5 msk smör
200 g vit blockchoklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker

Tillagning:

Koka upp grädden och ta sedan av den från plattan. Blanda i smöret och rör om tills att allt har smält. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan ner den i grädden under omröring. Blanda sist ner kokosen.

Kyl ner smeten i ca 15 minuter i kylskåpet och rulla sedan lagom stora kulor och rullas i florsocker. Kyl och förvara snöbollarna i kylskåp.






****


Wienernogat..

 

Recept:

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Tillagning:

Rosta den flagande mandeln i en torr stekpanna så att den får lite färg med akta så att den inte bränns.
Smält nougaten i ett vattenbad och häll sedan ner chokladen i små bitar. När allt har smält och blivit en jämn smet så häll ner mandelen och blanda ordentligt.

Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Vik runt bakplåtspapperet över nougaten och ställ in den i kylskåpet över natten. Skär upp i lagomt stora bitar och förvara kallt.







****

Trillingnöt..

ca 35 praliner
ca 100 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad
200 g nogat
Sätt ugnen på 175 gr och rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper tills de fått färg. Låt nötterna svalna. Gnugga nötterna i en ren kökshanduk för att få bort skalet. Smält chokladen i vattenbad. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på en bit nogat. doppa dem i chokladen. Låt stelna.





//edita


Julgodis <3


Mojje har egentid hos farmor och farfar (sova över).

Nu ska jag gjöra lite julgodis..

// edita

1 december...

Fyy, vad tiden har gått fort.
Nu är vi i början av december, Lucia, julafton, nyår??!!sedan ett helt nytt år!??
Köpte mig en jacka i går fick fel storlek hem?!AAAAH, men bytte den i dag och så köpte jag en jättefin (som jag tycker då da´) chiffongklänning på Åhléns som har öppnats i vår "närbutik" tiihi på Väla.



//edita

RSS 2.0