Ny uppdatering...

Har varit så trött så trött och jag har inte orkat skriva här,
men nu så.....

Morgan har fått en plats på Ödåkras lek och lärförskola, som han ville och det kändes skönt (de ringde och frågade om vi fortfarande var intresserade på detas förskola) och när jag ändå hade pedagogen I i tråden så frågade jag om lillis, så hon fick hennes persondata och att hon är Morgans syster (syskonplats) så nu den siste ska jag ringa till skoloch fritidsförvaltningen och sätta lillis i kö.

Lillis gör stora framsteg hon har kröpit ordentligt (på alla fyra) men kom på att hasa går snabbare och nu så hasar hon med vänstra benet och kryper med de andra, ser väldigt roligt ut. Försöker få henne att krypa "på riktigt".
Hon har ställt sig upp i sin säng ggr fler och sitter på knä och håller i sig på vardagsrums bordet och matstolen (hon drar sig upp). Gå kan hon med hjälp av stöd förståss.

Igår hade Morgan namnsdag och jag köpte en bok gigantiska insekter (flikbok) till honom. Morgan är duktig han kan siffror se han en buss så säger han vilken siffra/siffror bussen har, så som nr 22 (har lärt sig) nr 7, nr 1 men han säger här kommer nr 2 och 2 och 0 (de gula bussarna) eller nr 9 och 7. Räknar gör han bra. Han kan räkna till 15 och sedan hoppar siffrorna lite fram och tillbaka (15, 28, 17, 30 osv) men det kommer med.
Han kan plusa ihop 1+1=2, 2+1=3  (räknar han på fingrarna). Bokstäver kan han med M som i Morgan, A som Alicia, E som Edita osv(så ljudar han)Söteplutt.
Så är han kär i Alicia han har berättet att han ska gifta sig med henne. Hämtade Morgan på förskolan eller lekparken vid magnus stenbocks skolan. Så såg jag honom sitta med huvudet nedåt hos en av pedagogerna. Jag frågade om det hade hänt något....så tittade han på mig med ledsna ögon att Alicia inte ville leka med mig. Men efter en stund så lekte de tillsammans.

Våren är äntligen kommen...var ute igår på baksidan (hämnat våra utemöbler hos svärisarna), men i dag så var det lite grått och kallt, solen tittade fram en stund i dag och det var härligt.

Har lite ångerst...jag ska börja arbeta på fredag min mammaledighet är över och det känns tufft tycker jag och Mats ska vara pappaledig.
Känns som om jag har glömt allt, Kommer stå där som ett stort ?, men jag vet inte vart jag ska vara på fradag inne på op eller ute på mottagning???? ska maila min kollega B.
Måste köpa nya arbetsskor både in på op och ett par ute på mottagning..ilandsproblem.

lite bilder....

   tokiga storebror.

  

 ♥♥
 ♥♥
 

...







regn och åter regn...

Det har regnat sedan lite efter 12..usch inget kul alls.  De sägs att de kan komma snöblandat regn i kväll eller i morgon, vill att våren ska komma.

Lillis sover som en stock och det är inte konstigt för att i natt har hon varit makalös, varannan timme till och med varannan halvtimme, men på ca 1 vecka ha det kommit nya tänder i överkäken (4 tänder)..så är det fler på gång??? iom att hon håller på så. Hennes mage är med knepig??
Men jag har piggnat till nu var lite trött tidigare, men kunde inte vila.

Lämnade Morgan på förskolan tog bussen enkel 2 som han säger (buss nr 2, går två bussar 22 och 2 till stan) och den ändra är då dubbeltvåan. Sötnöten. Denna vecka har jag lämnat honom och Mats fått hämta honom på förskolan.
Han är lite lungnare nu han har bott in sig, men som han sa i måndags när vi tog bussen att jag vill inte söka nytt jobb, men jag vill gå på Ödåkras Lek och Lär.


UPPDATERING.......

Jaa här sitter jag i vårt hus :), Har inte haft tid till och skriva pga packning och flytt och en liten mammig väldigt mammig tjej.
Hon gör stora framsteg nu, för ca 2 veckor sedan började hon hasa sig framåt. La telefonen på golvet, hon satte tårna i golvet och hävar sig fram, såg jätteroligt ut och 1 vecka sedan stod hon på alla fyra och gungat fram och tillbaka och nu så försöker hon krypa men hon har ena knäet mot golvet och de andra är sträckt utåt. Hon satte sig själv för några dagar sedan och nu när hon tar sig fram ser det ut som en ödla som klättrar på en vägg eller något???
Man hör henne när man är i köket (hon i vardagsrummet) då är landkrabban (krälar på sidan) på väg in till köket och när hon ser en har hon det jätteleendet . Mamma kan hon säga låter som sir väs i mellanåt, pa säger hon med och när hon äter säger hon mmmmm och gapar.

Så har man haft inte så roliga nätter de 2 1/2 senaste veckaorna, varannan natt eller varje natt har hon vaknat varje timme, tappat nappen eller otroligt ledsen och det visade sig vara en tand som var på väg att spracka upp  (i helgen). Höger sida brevid fram tänderna?? När hon ler ser man resterande fram tänder redo för att spricka upp...
Hon har sovit över (första övernattningen) hos farmor och farfar i 2 nätter på grund av flytten, Mojje sov hos dem en natt och andra natten sov han hos oss i vår säng. Första natten gick bra men andra var inte så rolig (varannan timme natt).
Vi har flyttat ner Pauline 1 hack i spjälsängen och så har vi flyttat in henne till sitt rum i Söndags. Det har gått bra haft någon natt med varannan timme.

Morgan är så glad över sitt rum, det var lite jobbigt veckan innan vi skulle flytta, Han ville helt enkelt inte flytta utan att han trivdes så bra i sitt hus och sitt "jobb". Men efter en lite diskution och så sa han att det blir bra om vi flyttar för då kan han cykla själv till lekparken. Möblerat har han gjort i sitt rum med hjälp av mig (har fortfarande lite kartonger kvar i rummet, men de tar vi sedan). Nu dessa två nätter som har varit har Morgan velat somna i vår säng. Sedan har jag eller Mats lagt honom i sin säng och när han har vaknar så pinnar han på morgonkvisten in till oss. Det tycker jag är ok.
Mats har lämnat Mojje på dagis så i dag och jag har hämtat honom och så tog vi bussen hem, de tyckte han var jätteroligt.
Annars trivs vi som fiskar i vattnet känns så skönt, så nu vill vi ha vår, så jag kan se vad vi har i den lilla rabatten :) och så vi kan grilla.

Nu kallar sängen
god natt..

RSS 2.0