Julgodis ♥♥ mumma...
****
Snöbollar..
Recept:
0,5 dl vispgrädde
1,5 msk smör
200 g vit blockchoklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker
Tillagning:
Koka upp grädden och ta sedan av den från plattan. Blanda i smöret och rör om tills att allt har smält. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan ner den i grädden under omröring. Blanda sist ner kokosen.
Kyl ner smeten i ca 15 minuter i kylskåpet och rulla sedan lagom stora kulor och rullas i florsocker. Kyl och förvara snöbollarna i kylskåp.
****
Wienernogat..
Recept:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Tillagning:
Rosta den flagande mandeln i en torr stekpanna så att den får lite färg med akta så att den inte bränns.
Smält nougaten i ett vattenbad och häll sedan ner chokladen i små bitar. När allt har smält och blivit en jämn smet så häll ner mandelen och blanda ordentligt.
Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Vik runt bakplåtspapperet över nougaten och ställ in den i kylskåpet över natten. Skär upp i lagomt stora bitar och förvara kallt.
****
Trillingnöt..
Sätt ugnen på 175 gr och rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper tills de fått färg. Låt nötterna svalna. Gnugga nötterna i en ren kökshanduk för att få bort skalet. Smält chokladen i vattenbad. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på en bit nogat. doppa dem i chokladen. Låt stelna.
//edita
hej Edita!
Vilka bra tips, jag ska nog göra snöbollar till jul. Minns att dom är så goda nu när jag såg dom på din blogg! :)
Ha det bra!
Emma S
hej Edita!
Vilka bra tips, jag ska nog göra snöbollar till jul. Minns att dom är så goda nu när jag såg dom på din blogg! :)
Ha det bra!
Emma S