Shopping <3
och till mig hittade jag ett par skor.
Träffade en gammal vän från H-stad, när vi fikade.
julen över..nu väntas det nya året ;)
Fick fina julklappar; öronhängen av min man, Lycktor som jag kan ha utomhus, tomte (utomhus) och en tomte som jag ska ha i trappen, kofta, choklad, presentkort på Väla.
Blir en liten shoppingtur nu i mellandagarna.
Ha en underbar annandag jul:)
JULGRAN...
så får vi se vad kommer med :)
//Edita
Härliga Lördag..
Kransen.
Här är vår fina ljusträd <3.
Lussefriandet på förskolan.....
De var inne som tur var för det blåste som attans..och regnade. Mats hann precis innan de började.
Fina var de i alla fall och jag blev så stolt över min kille han vågade stå framme från början till slut :-). Han har vuxit..♥ Pauline var med duktig förståss, såg mig inte förän vid slutet,(försökte inte synas) hon satt hos Malin.
Lite bilder ♥
//edita
LUCIA <3
Helgen ♥♥
I fredags var det julfest med jobbet på Mollbergs festen var lyckad och vi hade jättekul, mycket dans och personalen fick städa ut oss (vi som var kvar).
Lördag var det lussebullar som gällde...Morgan och Pauline hjälpte till ♥
Och idag har vi varit i granskogen och hämtat lite granris och lite kottar. Morgan och Pauline tyckte det var kul att vara i skogen. Morgan hittade en koja.
// edita
det snöar....
Julgodis ♥♥ mumma...
****
Snöbollar..
Recept:
0,5 dl vispgrädde
1,5 msk smör
200 g vit blockchoklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker
Tillagning:
Koka upp grädden och ta sedan av den från plattan. Blanda i smöret och rör om tills att allt har smält. Smält chokladen i vattenbad och blanda sedan ner den i grädden under omröring. Blanda sist ner kokosen.
Kyl ner smeten i ca 15 minuter i kylskåpet och rulla sedan lagom stora kulor och rullas i florsocker. Kyl och förvara snöbollarna i kylskåp.
****
Wienernogat..
Recept:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Tillagning:
Rosta den flagande mandeln i en torr stekpanna så att den får lite färg med akta så att den inte bränns.
Smält nougaten i ett vattenbad och häll sedan ner chokladen i små bitar. När allt har smält och blivit en jämn smet så häll ner mandelen och blanda ordentligt.
Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Vik runt bakplåtspapperet över nougaten och ställ in den i kylskåpet över natten. Skär upp i lagomt stora bitar och förvara kallt.
****
Trillingnöt..
Sätt ugnen på 175 gr och rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper tills de fått färg. Låt nötterna svalna. Gnugga nötterna i en ren kökshanduk för att få bort skalet. Smält chokladen i vattenbad. Ta upp nötterna och lägg dem tre och tre på en bit nogat. doppa dem i chokladen. Låt stelna.
//edita
Julgodis <3
Mojje har egentid hos farmor och farfar (sova över).
Nu ska jag gjöra lite julgodis..
// edita
1 december...
Nu är vi i början av december, Lucia, julafton, nyår??!!sedan ett helt nytt år!??
Köpte mig en jacka i går fick fel storlek hem?!AAAAH, men bytte den i dag och så köpte jag en jättefin (som jag tycker då da´) chiffongklänning på Åhléns som har öppnats i vår "närbutik" tiihi på Väla.
//edita